Pasen in Theetuin Eemnes.

Met Pasen (21 april 2019) is het in Theetuin Eemnes weer extra gezellig!

De kippen zijn druk bezig hun eieren uit te broeden en alles in de tuin begint langzamerhand weer te bloeien.


Uiteraard kunt u speciaal met Pasen genieten van alle andere lekkere gerechten uit onze menukaart.

Zoals o.a. onze overheerlijke worteltaart of een van onze andere ambachtelijke taarten, High tea's, de lunchproeverij, heerlijke salades, diverse belegde pistolets, hapjes étageres en nog veel meer!

Pssst.....ook komt de Paashaas tussen 10 en 13 uur even bij ons lang! 


 


Wat houdt pasen nou precies in?

Pasen is een belangrijke christelijke feestdag. Het is de viering van de opstanding van Jezus die op Goede Vrijdag is gestorven.
Het herdenken van Jezus die uit zijn graf is herrezen op de derde dag na zijn kruisiging.

Pasen was vroeger ook een landbouwfeest dat seizoensgebonden is. Het stond voor het begin van de lente en het einde van een schaarse tijd die door de winter was veroorzaakt. 

Het alom bekende rapen van eieren is volgens sommige verhalen ontstaan doordat de boeren de eieren als een kiem van kracht beschouwden. Deze werden op hun velden begraven zodat ze de kracht op de bodem zouden overbrengen en zo voor een geslaagde oogst konden zorgen.

Later werden de eieren ook door de katholieken gebruikt om na de veertigdaagse vastenperiode weer op krachten te komen. Met Palmpasen werden deze eieren ingezameld.

De Paashaas staat vanaf 1682 in Duitsland symbool voor Pasen. Uiteraard is de Paashaas puur fictief en verzonnen voor pedagogische doeleinden. De Paashaas maakt het voor kinderen extra spectaculair omdat  ze de gekleurde eieren mogen zoeken en nadien opeten die zijn verstopt door de Paashaas.

Paasvuren behoren ook tot de tradtitie. Deze werden bedacht om zo de koude geesten van de winter te kunnen verjagen.