Het ontstaan van Theetuin Eemnes

Theetuin Eemnes vroeger

Op de grens van twee landstreken ('t Gooi en Eemland) aan het einde van de mooie landelijke Meentweg in Eemnes is onze Theetuin en Theehuis gelegen. Vroeger was de tuin een verwaarloosd stuk natuur vol groot hoefblad en brandnetels. In de loop van de tijd hebben wij van dit stukje grond een plek gemaakt die onze lust en ons leven is geworden.

In 1938 begon Bert’s grootvader op deze plek een fruitkwekerij. Een appel en peren boomgaard. Bert’s vader nam het bedrijf over. Na een tiental jaren moest de kwekerij plaatsmaken voor de aanleg van de A27. Slechts 6000 m2 bleef over. Bert’s vader liet de grond verwilderen en binnen enkele jaren stonden de brandnetels manshoog. Totdat we besloten om hier iets mee te gaan doen. We knipten stukken braambos weg, legden gazons aan en bouwden prieeltjes. In 1996 startten wij een kwekerij waar we planten en bloemen gingen kweken.
Theetuin Eemnes vroeger

Wij stelden ook de tuin gelegen naast de kwekerij open voor bezoekers en schonken er thee, koffie, frisdrank en serveerden zelfgebakken appeltaart. De reacties waren enthousiast. Men verwacht dit niet aan de rand van de vlakke polder.

Inmiddels is de tuin te omschrijven als landelijk, romantisch en nostalgisch. Gelegen aan de ene kant aan een beschermd bos en aan de andere kant onderaan een dijk is de tuin heel mooi gelegen. Er zijn verschillende verscholen hoekjes en decoratieve zitjes. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van planten in potten en van natuurlijke materialen. Creativiteit en originaliteit zijn onze uitgangspunten.

Theetuin Eemnes is inmiddels een heus familie bedrijf waarbij onze dochter en haar echtgenoot ook mede-eigenaren zijn. Voor ons een ideale combinatie die er voor zorgt dat onze totale uitstraling en concept positief wordt versterkt.